Verbeek officieel trainer van FC Twente: "Terug naar de subtop"

30 oktober 2017, 10:37

Gertjan Verbeek (55) is officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer en technisch directeur van FC Twente. De oefenmeester beseft dat er zowel op lange, maar ook op korte termijn het nodige moet gebeuren. "Daarom heb ik zelf een assistent meegenomen", vertelde hij tijdens de persconferentie, waar hij een verbintenis tot 2019 ondertekende.

Jan de Jonge gaat Verbeek assisteren tijdens zijn werkzaamheden bij FC Twente. "In het buitenland is het heel gebruikelijk om een eigen assistent mee te nemen. Met Jan heb ik een visie opgebouwd. We denken hetzelfde over voetbal en het beter maken van spelers." Ook assistent Marino Pusic, die tijdelijk hoofdcoach was, blijft overigens onderdeel van de technische staf.

Verbeek beseft dat hij met zijn assistenten een zwaar karwei staat te wachten in Enschede. "Duidelijk is dat je hier niet ik een gespreid bedje komt. Het wordt een hels karwei. De uitdaging is om terug te keren in de subtop. Dit jaar het linkerrijtje."

Naast zijn werkzaamheden bij FC Twente blijft Verbeek ook aan als analist op de Nederlandse tv. "Dat zal wel minder frequent zijn, maar ik zal hier en daar mijn mening blijven geven. Ik laat mij niet monddood maken door wie dan ook."

Bij AZ bouwde Verbeek eerder een club op, die in een crisissituatie zat. "We hebben toen de boel langzaam weer opgebouwd, maar daar horen wel keuzes bij en het nemen van verantwoordelijkheden", aldus Verbeek op de clubsite. "Voor nu hebben we geen tijd te verliezen om uit de onderste regionen weg te komen."

Ook Jan van Halst is blij met de aanstelling van Verbeek. "Hij staat voor aanvallend voetbal. Hij brengt veel ervaring met zich mee, is gretig en wil graag bij FC Twente werken. Hij heeft aangetoond spelers beter te maken. Daarbij eist hij veel van zijn spelers, staf, omgeving en van zichzelf. Er is nog heel veel werk te verzetten bij FC Twente. Ook daarom willen we de ervaring, kennis en expertise van Verbeek breder inzetten en gaat hij ook de rol van technisch manager vervullen. In de rol van technisch manager krijgt hij medeverantwoordelijkheid over het aan- en verkoopbeleid, de scouting en de jeugdopleiding, in samenwerking met de huidige directie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen