Verbeek naast trainer ook technisch manager bij FC Twente

29 oktober 2017, 23:34

Gertjan Verbeek is behalve de nieuwe trainer van FC Twente ook de nieuwe technisch directeur. Hij tekent een contract tot en met de zomer van 2019, terwijl Jan de Jonge met hem meekomt als assistent-trainer. Het is voor Verbeek de vijfde Eredivisie-club waar hij hoofdtrainer wordt.

"Iedereen weet dat ik een emotionele binding heb met FC Twente", vertelt hij op de website. "Ik ben op 500 meter van het Diekman opgegroeid en voetbalde zelf als jongetje bij het nabijgelegen Zuid Eschmarke. Bij de wedstrijden van FC Twente in het Diekman – in de jaren 70 en 80 – kroop ik dan weleens met mijn vriendjes onder het hek door om zo gratis naar binnen te komen."

"Ik heb in het verleden een aantal keren gesproken met FC Twente over een functie, maar dat ging om uiteenlopende redenen niet door. Mooi dat het er nu toch van komt. Deze functie – van trainer én technisch manager – past bij mij", vervolgt Verbeek. "Binnen het gehele voetbalbedrijf is er nog veel werk aan de winkel bij FC Twente. Neem bijvoorbeeld de scouting; die is kind van de rekening geworden, maar wel ontzettend belangrijk in een voetbalclub. Gelukkig zijn er al goede stappen gezet. Met mijn kennis en ervaring kan ik ook een belangrijke rol spelen om het verloren terrein in te halen."

Jan van Halst, commercieel manager en manager algemene zaken bij de Tukkers, is blij met de aanstelling. "Verbeek is een trainer die staat voor aanvallend voetbal. Hij brengt veel ervaring met zich mee, is gretig en wil graag bij FC Twente werken. Hij heeft aangetoond spelers beter te maken. Daarbij eist hij veel van zijn spelers, staf, omgeving en van zichzelf. Dat geldt ook voor Jan de Jonge. Hun werkwijze past binnen het topsportklimaat dat we nastreven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen