Hendrix stapt alleen op het veld uit de schijnwerpers

30 oktober 2017, 09:22

PSV is momenteel hot in de Eredivisie. Voetbalminnend Nederland praat over de scoringsdrift van de Mexicaan Hirving Lozano en Jürgen Locadia. Over de kansen die Luuk de Jong mist. Over de tactische keuzes van Phillip Cocu. Over Jorrit Hendrix (22), die stilletjes de regie heeft overgenomen op het middenveld bij PSV, hoor je echter weinig. Dat vindt hij zelf helemaal niet erg. 

wedstrijden waarin een forse voorsprong was opgebouwd en de buit al binnen was, voortijdig naar de kant gehaald. Is het daarom niet gek dat het maar amper over Hendrix gaat?

De hoofdrolspeler zelf vindt het in elk geval niet erg. "Ik sta sowieso niet graag in de schijnwerpers", vertelt hij aan FCUpdate na de knappe 2-4-zege op Vitesse. "Maar natuurlijk ben ik wel blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het team. Want een elftal is meer dan alleen scorende aanvallers. Meer dan elf spelers. Ook de wisselspelers zijn bijvoorbeeld belangrijk."

Guardado-vergelijking

De laatste jaren stond de positie van Hendrix vaak onder druk op het overvolle middenveld van PSV. Als iedereen fit was, werd de geboren Limburger vaak naar de bank verwezen. Na het vertrek van Andrés Guardado zag Cocu in Hendrix de natuurlijke opvolger van de Mexicaanse middenvelder. Zelf wil hij de vergelijking met zijn voormalig ploeggenoot niet (meer) maken.

"Nee, elke speler is anders. Andrés en ik hebben andere kwaliteiten. We zijn verschillende spelers", is Hendrix duidelijk. Het is helder: de middenvelder is klaar met de vergelijking of opvolging. Hij staat op eigen benen en heeft zijn aandeel in het huidige succes van PSV. Zeker. Hij speelt dan weliswaar onopvallend. Maar wel opvallend, onopvallend goed. "Ik probeer het team bij elkaar te houden. Simpel en goed te voetballen. Meer kan ik niet doen."

Oranje?

Vreemd? "Ik ben er niet heel erg mee bezig. Natuurlijk, Oranje is uiteindelijk het doel. En dit seizoen hoop ik ook er weer bij te komen. Zeker als het met PSV op dit moment zo lekker gaat, geeft dat veel vertrouwen. Dan kom ik er op termijn ook wel weer bij. Maar het is echt niet zo dat ik nu alleen maar bezig ben van 'Ik moet erbij zitten. Ik moet erbij zitten.' Dat gevoel heb ik helemaal niet. Ik moet het op het veld bewijzen. Dan komt die oproep vanzelf wel."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen