Büttner houdt vertrouwen in Vitesse en haar eigen talenten

29 oktober 2017, 18:36   Bijgewerkt: 29 oktober 2017, 19:22

Vitesse liet in 2013 een gloednieuw hypermodern trainingscomplex bouwen, om de jeugdspelers in Arnhem beter te laten doorstromen naar de A-selectie. In de topper tegen PSV (2-4 verlies) stond er echter maar één jongen uit de eigen jeugdopleiding in het elftal: Alexander Büttner, ook nog eens teruggehaald. "Maar het komt zeker goed met de talenten van Vitesse", vertelt de linksachter aan FCUpdate.nl.

Fankaty Dabo, Matthew Miazga en Mason Mount - maker van de mooiste goal van het Eredivisieweekend. Jong talent stond er bij Vitesse wel degelijk genoeg op het veld. Maar afkomstig uit de opleiding van de Arnhemmers zelf was er slechts één speler. "Vergeet niet dat er in het voetbal heel veel concurrentie is, hé", legt Büttner uit, met het feit dat Vitesse Europees voetbal speelt in het achterhoofd. "Het is uiteindelijk aan de talenten zelf. Je moet laten zien dat je in het eerste thuishoort. De trainers durven talenten zeker wel een kans te geven. Maar jongens moeten het verdienen en beter zijn dan wat er in het elftal staat."

Buttner

Buttner

Want ook als je niet speelt, kun je nog voldoende leren, vindt de linksback. "Toen ik eenmaal doorbrak, stond ik er al best vaak in. Als je een kans krijgt, moet je er staan. De voetballerij is wat dat betreft keihard. De jonge jongens die niet spelen, kunnen voldoende leren van de oudere spelers die nu nog op hun plek staan. Het komt zeker goed met ze."

Instelling

Als broekie van negentien debuteerde Büttner in 2008 als vervanger van Haim Megrelishvili, die na vijf minuten naar de kant werd gehaald door Aad de Mos. Hoewel bij de huidige linskback van Vitesse zeker niet alles lukt en goed gaat, ook tegen PSV niet, is hij voor talenten wel het toonbeeld van werklust in het veld. "Ik geef altijd duizend procent", knikt de back, die zich (mede daardoor) gesteund voelt door de{image[320374][left-half][]}Vitesse-fans. "Ik probeer een soort aanjager te zijn. Ik heb het gevoel dat de supporters heel erg achter mij staan. Ook achter het team trouwens."

Tegen de Eindhovenaren had hij zijn handen vol. Büttner maakte slidings, viel, stond op, pakte geel en was lang niet altijd blij met arbiter Serdar Gözübüyük, gezien de handgebaren tijdens de wedstrijd. "Dat doe ik in de emotie. En dat hoort ook een beetje bij voetbal. Ik heb niet de intentie om achteraf de scheidsrechter helemaal af te branden over zijn optreden." 

Driftkikker

Van de driftkikker op het veld, is - ondanks zijn tatoeages die eerder doen denken aan rock-'n-roll-gitarist dan aan de ideale schoonzoon - na de wedstrijd niets meer over. Harde woorden vallen er echter niet. De verdediger is eerder trots. "Want volgens mij had deze wedstrijd twee kanten op kunnen vallen. In tien minuten geven we de wedstrijd uit handen, waarbij de organisatie en communicatie even weg zijn. Toch verdient de ploeg een compliment over hoe we na de 1-4 nog op jacht zijn gegaan om er weer een wedstrijd van te maken." Dat het niet mocht baten, doet overigens wel pijn. "Als we verliezen, baal ik altijd."

Veel tijd om na te praten en uit te huilen is er niet voor de Arnhemmers. Aanstaande donderdag wacht alweer het cruciale treffen met Zulte-Waregem. Er moet gewonnen worden om de vierde wedstrijd in de Europa League, niet de op twee na laatste te laten zijn. "Dat klopt. We moeten winnen, anders is het wel over."

Door: Nathan Sprey 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen