Sparta boekt tweede zege van seizoen tegen matig Groningen

29 oktober 2017, 16:29

Sparta heeft vanmiddag in eigen huis haar tweede overwinning van het seizoen weten te boeken. In een matig duel werd FC Groningen met 2-1 geklopt. Alle doelpunten vielen voor rust. Groningen wist via Ludovit Reis een treffer van Robert Mühren ongedaan te maken, maar had geen antwoord op een makkelijk gegeven penalty die door Loris Brogno onberispelijk werd binnen geschoten. Voor Groningen houdt de misère dus nog even aan, terwijl Sparta voor even van de laatste plaats af is.

Waar Groningen de laatste weken stroef draaide en was afgezakt naar de dertiende plek op de ranglijst stond Sparta zelfs helemaal onderaan en dat was terug te zien aan de wedstrijd. Beide ploegen hadden moeite om de bal in de ploeg te houden, waardoor er van goed positiespel eigenlijk geen sprake was. Groningen probeerde wat te forceren door vaak de lange bal te hanteren, maar het was Sparta dat de beste kansen kreeg. De Kasteelheren kwam na dik twintig minuten ook op voorsprong, toen Robert Mühren een rebound binnenwerkte na een poging van Deroy Duarte. Het publiek was nog niet uitgeklapt of het stond al bijna 2-0, toen Memisevic namens Groningen bijna de bal achter zijn eigen doelman werkte. De paal redde hem, wat Groningen de gelegenheid gaf om terug in de wedstrijd te komen.

Dat deed men ook toen Ludovit Reis na dik 35 minuten niet werd aangepakt, meters kon maken en vervolgens de bal perfect in de hoek plaatste. Doelman Kortsmit kon het schot niet keren en Groningen stond weer op gelijke hoogte: 1-1. Dat was niet onverdiend, want hoewel Groningen zeker niet de sterren van de hemel speelde was het wel minimaal gelijkwaardig aan Sparta. Toch gingen de noorderlingen met een bitter gevoel richting de kleedkamer, omdat arbiter Nijhuis een duel tussen Mühren en Memisevic beoordeelde als overtreding van de verdediger van Groningen en naar de stip wees. Dat leek zwaar bestraft, want hoewel Memisevic een klein duwtje uitdeelde ging Mühren wel erg makkelijk naar de grond. Brogno ging desalniettemin achter de bal staan en schoot onberispelijk de 2-1 binnen, zijn ploeg daarmee een prettige ruststand bezorgend.

Waar de eerste helft nog redelijk vermakelijk was, was het na de rust een stuk minder aantrekkelijk voor de bezoekers op Het Kasteel. Beide ploegen hadden de grootste moeite om het spel te maken en hoewel er over en weer best wat speldenprikjes werden uitgedeeld waren er eigenlijk geen echte kansen te noteren. Sparta deed haar uiterste best om de tweede overwinning van het seizoen binnen te halen en hoefde bij een 2-1 stand dus niet zo nodig. FC Groningen was op haar beurt nauwelijks bij machte om het de Rotterdammers echt moeilijk te maken. In de slotfase had men alsnog een punt kunnen meenemen, toen invaller Lars Veldwijk op de paal schoot, waarna Jesper Drost de lat raakte. In de laatste seconden van de blessuretijd was diezelfde Veldwijk er nog alleen door, maar trok invaller Veenhoven aan de noodrem. Hij verkoos een rode kaart boven puntverlies en dat was een goede keuze, want de vrije trap die Groningen hiervoor kreeg ging in de muur. Het zat de noorderlingen dus niet mee, maar de bittere realiteit is dat de ploeg nu veertiende staat, op hetzelfde aantal punten als Sparta: negen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen