Buitenland: Nederlanders beslissen Belgische topper

29 oktober 2017, 16:25

Ruud Vormer en Stefano Denswil hebben hun waarde bewezen voor koploper Sint-Truiden. Tijdens de 4-1 overwinning op Sint-Truiden namen ze beiden een treffer voor hun rekening. Vormer was bovendien de aangever bij de goal van zijn landgenoot. Het ook Nederlands getinte affiche in de Premier League Brighton & Hove Albion - Southampton eindigde onbeslist (1-1). In Rusland was bij Lokomotiv Moskou Jefferson Farfán de grote uitblinker in de strijd om de koppositie tegen Zenit Sint-Petersburg met twee goals en een assist (0-3).

Club Brugge - Sint-Truiden 4-1

Sint-Truiden draait dit seizoen prima mee in de subtop, maar de trotse koploper Club Brugge bleek zondag een maatje te groot. De voorsprong was er al na dik een kwartier toen Ruud Vormer vanaf een meter of twintig heerlijk raak schoot. Met een kopbal trok Jonathan Legear de stand weer gelijk, maar uit een hoekschop van Vormer kopte Stefano Denswil nog voor rust de fraaie 2-1 binnen. In de tweede helft besliste Jelle Vossen de wedstrijd vanaf elf meter, waarna Abdoulay Diaby de score nog vergrootte.

Brighton & Hove Albion - Southampton 1-1

Met een centraal Nederlands duo achterin (Wesley Hoedt en Virgil van Dijk) kwam Southampton al vroeg op voorsprong. James Ward-Prowse zag zijn vrije trap de paal raken, maar Steven Davis was in de rebound het meest attent en tikte binnen. De thuisploeg (met Davy Pröpper in de basis) kon daar pas na rust wat tegenover stellen. De eerste grote kans ging nog net over, maar even later was het wel raak. Glenn Murray kopte binnen uit een voorzet van Pascal Gross. Door het gelijkspel blijven beide ploegen in de middenmoot hangen.  

Zenit Sint-Petersburg - Lokomotiv Moskou 0-3

Lokomotiv Moskou heeft Zenit Sint-Petersburg van de koppositie geduwd met grote dank aan Jefferson Farfán. De oud-PSV'er opende kort na rust de score, toen hij Andrey Lunev omspeelde en binnenschoof. Met nog twintig minuten te gaan krulde de Peruviaan de bal vervolgens fraai in de verre hoek. Bij de 0-3 was Farfán slechts aangever. Aleksey Miranchuk was degene die de middag voor Zenit nog een stukje ondragelijker maakte. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen