Hoofdrol Locadia bij heerlijke clash tussen Vitesse en PSV

29 oktober 2017, 14:27   Bijgewerkt: 29 oktober 2017, 17:22

In een open en aantrekkelijk duel heeft PSV vandaag Vitesse met 2-4 verslagen. Beide ploegen maakten er een leuke middag van met veel strijd en kansen over en weer. PSV liep kort na rust snel uit naar een grote voorsprong, nadat het bij rust nog 1-1 stond door doelpunten van Lozano en Locadia (e.d.). Diezelfde Locadia maakte zijn fout al snel na rust goed door twee keer op fraaie wijze te scoren. Nadat ook Lozano zijn tweede maakte leek het een eenvoudige middag te worden voor PSV, maar Vitesse gaf niet op en kwam via Mason Mount terug tot 2-4.

Het vervolg van de eerste helft kenmerkte zich met name door kleine overtredingen en een aantal gele kaarten, hoewel Luuk de Jong nog heel dicht bij zijn eerste van het seizoen was. Hij leek een schot van Pereiro in de rebound binnen te werken maar had de pech dat Kashia op de lijn ternauwernood nog kon wegwerken. PSV leek dus met een 0-1 voorsprong te gaan rusten, maar toen de meeste fans in Arnhem al naar binnen waren voor een kop koffie kwam Vitesse toch nog op gelijke hoogte. Een hoekschop van Büttner werd verlengd door Bruns en kwam vervolgens terecht op de hak van Jürgen Locadia, die daarmee zijn eigen doelman kansloos liet: 1-1. Een opsteker voor Vitesse dus, en de wedstrijd kon weer alle kanten op.

Dat werd al snel nog erger, toen ook Lozano zijn tweede van de middag wist te maken. Hij kreeg de bal in zijn voeten na een voorzet vanaf rechts en kon helemaal vrijstaand binnen werken: 1-4. Vitesse leek dus al na een uur spelen definitief verslagen, maar richtte zich kort na al die PSV-goals nog even op. Invaller Mason Mount had een goede loopactie in huis en lepelde de bal na een voorzet van achteruit netjes over Zoet heen. De marge was dus weer teruggebracht tot twee treffers en Vitesse had weer lichte hoop op een resultaat.

De ploeg van trainer Henk Fräser ging dan ook op zoek naar de aansluitingstreffer en creeërde ook best wel wat in het vervolg van de wedstrijd waarin het spel op en neer golfde. PSV hield het hoofd echter koel en had met wat meer scherpte de voorsprong zelfs nog kunnen vergroten. Dat gebeurde niet, waardoor Vitesse zich met een nederlaag op zak kan gaan opmaken voor het Europla League-duel met Zulte Waregem van komende donderdag. PSV brengt op haar beurt het gat met Ajax weer terug naar vijf punten.