Faber blijft rustig: "Spel niet zo dramatisch als iedereen zegt"

29 oktober 2017, 10:27

Ernest Faber is bij FC Groningen in zwaar weer beland omdat de resultaten tot dusver tegenvallen. Met slechts negen punten uit negen duels staat de ploeg uit Groningen op de teleurstellende dertiende plaats. De uitwedstrijd tegen Sparta moet zondag gewonnen worden om de druk van de ketel te halen. Volgens Faber is het spel van zijn ploeg echter niet zo slecht als wordt gezegd.

Groningen werd midweeks door Roda JC uit de beker geknikkerd en verloor vorige week op eigen terrein met 0-1 van Willem II. "Het spel is niet zo dramatisch als iedereen zegt", analyseert Faber bij de NOS. "Uiteindelijk houd ik vast aan mijn eigen visie en probeer ik het steeds beter te doen met mijn staf en mijn spelers." Hij vindt niet dat op het duel met Sparta extra druk staat. "Het moet elke wedstrijd gebeuren, dus ook zondag. Die druk leggen we onszelf op. Maar dat heeft elke ploeg. Geen enkele ploeg gaat de wedstrijd in met de olympische gedachte. Wij willen zondag die drie punten hebben."

Doelman Sergio Padt sluit zich aan bij de trainer en zegt dat hij wel zwaardere tijden heeft meegemaakt. "Ik heb een periode bij AA Gent meegemaakt, waarin er een nieuw stadion kwam en er weinig aan de selectie werd gedaan. Als Gent moet je altijd voor de topzes meedoen, maar wij stonden op een gegeven moment vijftiende. Dat was de moeilijkste periode in mijn carrière."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen