Dost: "Ik heb het niet zo met die tussentijdse transfers"

29 oktober 2017, 11:45

Met vier doelpunten in de laatste twee wedstrijden heeft Bas Dost de smaak wederom goed te pakken in Portugal. De topscorer van het afgelopen seizoen bezet met Sporting Lissabon de tweede plaats in de competitie, vlak achter FC Porto. Hij zet vol in op het kampioenschap en is niet bezig met een transfer.

In de winter naar een andere club verkassen is geen optie voor de aanvaller, zo geeft hij aan bij RTV Drenthe. "Ik heb het niet zo met die tussentijdse transfers. Zeven jaar geleden hoopte ik te tekenen bij Ajax, maar dat mislukte. Op weer zo'n situatie zit ik niet te wachten", vertelt de aanvaller. "Bovendien is het ook verre van ideaal. Bij een nieuwe club moet je toch een periode wennen. Daarnaast bevalt het me hier uitstekend. Ik ben nu in korte broek en t-shirt op weg naar de training. Het is hier zo'n 25 graden. Verder doen we het geweldig natuurlijk. We gaan voor de titel." 

De titel is waar het dit seizoen om draait bij Sporting. "Ze wachten er al zestien of zeventien jaar op. Daar wil ik alles voor geven. En of ik dan 15, 35 of 50 goals maak, dat maakt me niets uit." Vorig seizoen maakte de spits er 34 en daarmee werd hij tweede op de Europese topscorerslijst, net achter Lionel Messi. De Zilveren Schoen heeft hij echter nog niet ontvangen. "Ik weet niet precies hoe het zit met die prijs. Ik zal het zo eens vragen op de club. Maar eerlijk gezegd ben ik er ook niet mee bezig. Natuurlijk is het mooi om een tastbare herinnering te hebben, maar ik weet hoeveel ik er heb gemaakt en dat ik tweede was van Europa." 

Afgelopen vrijdag maakte Dost de enige goal in de uitwedstrijd tegen Rio Ave, een week eerder produceerde hij tegen Chaves een hattrick.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen