Buitenland: Anderlecht geeft ruime voorsprong bijna weg

28 oktober 2017, 23:25

RSC Anderlecht is door een goede reeks in de competitie weer opgeklommen tot de derde plaats. Zaterdag won het op bezoek bij KAS Eupen met 2-3. Zulte-Waregem won in aanloop naar het treffen met Vitesse met 2-1 van KV Mechelen. In Portugal blijft koploper FC Porto het goed doen: het won met 0-3 van Boavista.

KAS Eupen - RSC Anderlecht 2-3

Op bezoek bij Eupen leek er heel lang heel weinig aan de hand voor Anderlecht. Twee eigen goals binnen een paar minuten en een doelpunt van Sofiane Hanni na een vlotlopende avond stond het al snel 0-3. In de tweede helft liet het Eupen echter terugkomen. Eerst Luis Garcia en vlak voor tijd Eric Ocansey maakten het nog spannend, maar de regerend Belgisch kampioen bleef in de slotfase overeind.

Zulte-Waregem - KV Mechelen 2-1

Tegen de hekkensluiter van de Jupiler Pro League verzuimde Zulte om zichzelf een hele makkelijke avond te gunnen in aanloop naar het treffen met Vitesse. Na vele kansen was het uiteindelijk Peter Olayinka die voor de openingstreffer zorgde, nadat zijn voorzet door niemand werd aangeraakt. Nog voor rust tekende Mechelen voor de gelijkmaker met een fraaie volley van Boureima Hassane Bandé. Uiteindelijk tekende Aaron Leya Iseka alsnog voor de moeizame zege van Zulte.

Boavista - FC Porto 0-3

Na tien wedstrijden heeft FC Porto nog altijd maar één keer punten verloren. Ook op bezoek bij Boavista was het feest, al was het allemaal niet heel overtuigend. Er vielen vooral kaarten te noteren (acht stuks in totaal), maar na de rust werd er ook gescoord. Nadat in de aanloop Vincent Aboubakar fraai zijn tegenstander poortte, gleed hij uiteindelijk een lage voorzet tegen de touwen. Tien minuten voor tijd besliste Moussa Marega de wedstrijd met een ouderwetse punter. Yacine Brahimi verzorgde uiteindelijk het slotakkoord.