De Jong: "Zorgen dat ik dit soort momenten blijf pakken"

28 oktober 2017, 23:00

Het zijn de wissels die het doen bij Ajax. Vorige week namen Siem de Jong en Kasper Dolberg samen drie goals voor hun rekening in de Klassieker en zaterdag maakte De Jong als wissel de belangrijke 1-2 op bezoek bij Willem II. Moet de aanvallende middenvelder niet een keer in de basis starten?

"Ik maak inderdaad een paar goede goals de laatste wedstrijden", erkent het goudhaantje tegenover FOX Sports. "Als ik erin kom probeer ik mijn momenten te pakken. Natuurlijk wil je altijd starten, maar als je steeds vier goals maakt als team kiest de trainer vaak voor dezelfde opstelling. Ik moet zorgen dat ik dit soort moment blijf pakken."

Als team had Ajax het vrij lastig met Willem II. "Ik vond dat zij het best goed deden, met drie man centraal achterin en twee backs die snel eruit kwamen en hun momenten pakten. Zij zakten verdedigend goed in, daar hadden wij moeite mee", zo analyseert De Jong. "Het sprankelt niet bij ons, maar we scoren wel veel. We starten vaak moeilijk, maar we herstellen ons steeds wel goed."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen