Ajax komt achterstand te boven op bezoek bij Willem II

28 oktober 2017, 22:41   Bijgewerkt: 28 oktober 2017, 22:56

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van concurrent Feyenoord. De Amsterdammers repareerden een achterstand tegen Willem II in de laatste twintig minuten. Na een tegengoal vanaf elf meter door Etien Velikonja, kantelden Lasse Schöne, Siem de Jong en David Neres de wedstrijd in Amsterdams voordeel: 1-3.

Ondanks het bezoek van Ajax aan het 'Ajax van het zuiden' stond de week vooral in het teken van het heftige nieuws over Fran Sol. De Spaanse spits moest met spoed worden geopereerd nadat er een tumor was ontdekt. De Tilburgse fans staken hun topscorer in de negende minuut een hart onder de riem met Spaanse vlaggen op de tribune en vocale steun.

De elf op het veld verdienden voor rust ook het applaus van de supporters in het Koning Willem II Stadion. De nummer vijftien van de Eredivisie knokte voor wat het waard was tegen Ajax dat bij fases niet in goeden doen was. Vooral de eerste vijf minuten van de Amsterdammers waren dramatisch, waarin de bal een keer of tien zo werd ingeleverd bij Willem II.

Huntelaar én Dolberg, concurrenten voor de spitspositie, mochten beiden aan de aftrap verschijnen. De jonge Deen week uit naar de linkerflank als vervanger van de geblesseerde Amin Younes. Vleugelspelers Dennis Johnsen en Justin Kluivert keken vanaf de bank hoe Dolberg het er vanaf bracht. Buiten de gemiste kopkans slaagden echter ook veel van zijn acties niet. Huntelaar zat niet veel beter in de wedstrijd, maar raakte nog wel de paal met een tweede kopbal.

Het geluk dat Willem II bij die kans had, werd op veel andere momenten zelf afgedwongen. Spelers wierpen zich vol overgave voor de bal na meerdere schoten van Hakim Ziyech en Donny van de Beek, Branderhorst redde bovendien knap na een kanonskogel uit het linkerbeen van Matthijs de Ligt. De Tilburgers hielden niet alleen tegen, maar voetbalden af en toe goed mee en kregen ook een aantal goede kansen. André Onana bracht redding na een kopbal van Freek Heerkens en een verdekt schot van Pedro Chirivella.

Zonder hulp van scheidsrechter Dennis Higler richtten de bezoekers zich echter alsnog op. De druk op het doel van de Tilburgers bleef aanhouden en resulteerde in de laatste twintig minuten in drie treffers. Schöne verraste met een zwabberschot Branderhorst en invaller Siem de Jong schoof ijzig kalm binnen nadat Huntelaar de bal breed had gelegd: 1-2. Willem II-invaller Fernando Lewis bleef in de slotfase minder kalm en liet een goede kopkans op 2-2 nog liggen, waarna David Neres het duel besliste: 1-3. De Braziliaan tikte binnen nadat Branderhorst een rebound toestond na een poging van Huntelaar.

Het verschil in kwaliteit betaalde zich zo alsnog uit waardoor het dappere Willem II met lege handen achterbleef. De Tilburgers verliezen zo weer eens na een gewonnen bekerduel en twee competitiezeges en blijven net boven de nacompetitiestreep staan. Ajax houdt druk op PSV en neemt afstand van Feyenoord met 22 punten uit 10 duels.

[photo,109903,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen