Hazard bezorgt Chelsea nipte zege bij Bournemouth

28 oktober 2017, 20:48

Met zijn eerste Premier League-doelpunt van het seizoen heeft Eden Hazard Chelsea drie punten bezorgd op bezoek bij AFC Bournemouth. De Belg zorgde zaterdag in het Vitality Stadium voor de enige treffer van de avond: 0-1.

Hazard maakte in de 51ste minuut het verschil voor Chelsea. Na een pass van Alvaro Morata zat Bournemouth-verdediger Simon Francis naast de bal in zijn poging om het speeltuig weg te werken. Daardoor kon Hazard op het doel af en uit een lastige hoek scoorde hij met zijn linker in de korte hoek.

De voorsprong kwam Chelsea toe. De bezoekers hadden in de eerste helft ook al het betere van het spel, alleen wisten ze daarin niet te scoren. Morata kreeg voor de pauze twee goede kansen om de score te openen, maar beide malen had hij geen succes in de afwerking. Een andere keer had de Spanjaard dat op zich wel, maar toen ging het feest niet door omdat eerder in de aanval Azpilicueta buitenspel stond.

Chelsea heeft nu negentien punten, waarmee het samen met Arsenal op de vierde plaats in de Premier League staat. De titelverdediger heeft al negen punten achterstand op koploper Manchester City, dat eerder op de dag met 2-3 won bij West Bromwich Albion. Bournemouth, waar Nathan Aké in de basis stond, staat voorlaatste.