Higuaín leidt Juventus in kraker voorbij AC Milan

28 oktober 2017, 20:12

Aan de hand van Gonzalo Higuaín heeft Juventus de kraker in de Serie A tegen AC Milan gewonnen. De Argentijnse goalgetter maakte zaterdag in San Siro in Milaan twee doelpunten en bezorgde zijn Turijnse werkgever daarmee eigenhandig een 0-2 overwinning.

Door het verlies raakt AC Milan verder achterop bij de topteams in de Serie A. De Rossoneri, die afgelopen zomer gretig spendeerden op de transfermarkt, hebben na elf speeldagen pas zestien punten. Daarmee staan ze op de achtste plaats in de Italiaanse competitie. De winst brengt Juventus op 28 punten, waarmee het samen met Napoli bovenaan staat. Laatstgenoemde club speelt zondag nog wel thuis tegen Sassuolo.

Voor eigen publiek had AC Milan in de openingsfase het betere van het spel, maar naarmate de tijd verstreek groeide Juventus in de wedstrijd. Dat leidde in de 23ste minuut tot de 0-1 van Higuaín. Ondanks dat de spits kort werd gedekt voor een Milanese verdediger wist hij met zijn rechtervoet het doel te vinden.

Vlak voor rust kreeg Milan een uitstekende kans om het evenwicht te herstellen. Nikola Kalinic dook op voor het Juventus-doel van Gianluigi Buffon, maar hij raakte de lat. In de nastoot leek Juventus-verdediger Daniele Rugani hands te maken, op advies van de videoscheidsrechter werd echter geen penalty toegekend.

In de eerste fase van de tweede helft gunde Juventus Milan het balbezit, maar de thuisclub wist zich daarmee geen raad. Aan de andere kant had Higuaín wel succes. Achttien minuten na de doelwissel zorgde de Zuid-Amerikaan met een overtuigend schot vanaf de rand van het penaltygebied voor de 0-2 en de beslissing.