Buitenland: puntenverlies voor Shaktar en Celtic

Buitenland: puntenverlies voor Shaktar en Celtic

28 oktober 2017 – Shaktar Donetsk, komende woensdag in de vierde speelronde van de groepsfase van de Champions League gastheer voor Feyenoord, heeft zich zaterdag geblameerd in de nationale competitie. De Oekraïense topclub kwam in de papieren thuiswedstrijd tegen FC Stal Dniprodzerzhynsk, dat als hekkensluiter aan de speeldag begon, niet verder dan 1-1.

Vanwege de politieke situatie in thuisstad Donetsk ontving Shaktar Stal in Kharkiv. Door een treffer van Facundo Ferreyra ging het pauzeren met een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft kwamen de bezoekers verrassend langszij. Nemanja Obradovic legde in de 66ste minuut de eindscore vast op 1-1. Ondanks het puntenverlies blijft Shaktar koploper in Oekraïne. Het heeft acht punten meer dan nummer twee Dinamo Kiev, dat wel nog twee duels tegoed heeft.

Schotland

In Schotland leed Celtic, met Dorus de Vries op de bank, puntenverlies in de thuiswedstrijd tegen Kilmarnock. Het werd 1-1. De titelverdediger zag nummer twee Aberdeen tot één punt naderen in het klassement, 27 om 26. Aberdeen boog tegen het Ross County van basisspeler Kenny van der Weg en invaller Alex Schalk een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege. Rangers FC staat derde met 21 punten, na een 1-3 overwinning op visite bij Hearts te hebben geboekt.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021