City klopt ook West Brom, Wijnaldum trefzeker voor 'Reds'

28 oktober 2017, 18:11

Manchester City blijft winnen in de Premier League. De koploper boekte zaterdag op bezoek bij West Bromwich Albion een 2-3 zege. Mede door een doelpunt van Georginio Wijnaldum versloeg Liverpool Huddersfield Town met 3-0, Arsenal was met 2-1 te sterk voor Swansea City.

Manchester City deelde de laatste weken een aantal keer pak slaag uit. Zo won het met 7-2 van Stoke City en vloerde het Watford FC met 0-6. Tegen West Brom schoot de equipe van manager Pep Guardiola opnieuw sterk uit de startblokken, al bleef een monsterzege ditmaal uit.

In de tiende minuut bracht Leroy Sané Manchester City met een overtuigend en hard schot op 0-1, maar slechts drie minuten later kwam de thuisclub langszij via Jay Rodriguez. Manchester City had aan twee minuten voldoende om weer de leiding te nemen. Ditmaal was Fernandinho het middelpunt van de feestvreugde: de Braziliaan scoorde met een laag schot via de binnenkant van de paal. Raheem Sterling zette City in de 64ste minuut op 1-3, in de tweede minuut van de extra tijd legde Matt Phillips de eindscore vast op 2-3.

Met 28 punten uit tien wedstrijden is Manchester City de onbedreigde koploper in Engeland. Het heeft vijf punten meer dan stadgenoot en nummer twee Manchester United, dat eerder op de dag de kraker tegen nummer drie Tottenham Hotspur met 1-0 won. Tottenham heeft twintig punten. Arsenal is de nummer vier met negentien punten.

Ondanks een achterstand bij rust versloeg Arsenal Swansea City met 2-1 in het eigen Emirates Stadium. Sam Clucas zorgden ervoor dat de bezoekers uit Wales gingen rusten met een 0-1 voorsprong, maar in het eerste kwartier van het tweede bedrijf waren Sead Kolasinac en Aaron Ramsey verantwoordelijk voor de ommekeer in het voordeel van Arsenal. Mike van der Hoorn en Leroy Fer stonden in de basis bij Swansea, Luciano Narsingh viel in.

Liverpool versloeg op het eigen Anfield Huddersfield Town met 3-0, maar maakte het verschil pas in de tweede helft. Georginio Wijnaldum nam in de 75ste minuut de derde en laatste treffer voor zijn rekening. Op aangeven van Mohamed Salah, die voor de pauze een penalty miste, speelde de Nederlandse middenvelder zich knap vrij, waarna hij keurig raak schoot. Daniel Sturridge en Roberto Firmino hadden eerder al de 1-0 en 2-0 gescoord. Huddersfield verscheen met onder meer Rajiv van la Parra aan de aftrap. Liverpool heeft nu zestien punten, waarmee het samen met Chelsea de vijfde positie deelt. Laatstgenoemde club gaat later op de avond nog op visite bij AFC Bournemouth (aftrap 18.30 uur).

Hekkensluiter Crystal Palace knokte zich thuis tegen West Ham United van een 0-2 achterstand terug tot een 2-2 gelijkspel. Wilfried Zaha scoorde in de zevende minuut van de extra tijd de gelijkmaker. Patrick van Aanholt had een basisplaats bij Crystal Palace, Timothy Fosu-Mensah viel in en Jairo Riedewald bleef op de bank. Stoke City won met 0-1 bij Watford, waar Daryl Janmaat en Marvin Zeegelaar reserve bleven. Dat laatste gold aan de kant van Stoke City voor Ibrahim Afellay. Erik Pieters had wel een basisplaats bij de bezoekers, Bruno Martins Indi ontbrak vanwege een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen