Manchester United klopt Tottenham en is enige belager van City

28 oktober 2017, 15:23

Manchester United blijft in de Premier League de enige uitdager van koploper Manchester City. De ploeg van José Mourinho won zaterdag de clash met Tottenham Hotspur (1-0). Beide ploegen hadden tot aan het treffen evenveel punten.

Tottenham speelde op Old Trafford zonder hun geblesseerde topscorer Harry Kane. Mauricio Pochettino besloot daarom zonder echte spits te spelen. Zijn collega Mourinho startte met Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan en Marcus Rashford in de basis. Juan Mata, Jesse Lingard en Anthony Martial moesten plaatsmaken voor het drietal.

United en Totteham maakten er met name in de eerste helft een schaakspel van. Het begin was voor de thuisploeg, maar kwamen de bezoekers later beter in de wedstrijd. Aan beide kanten waren kansen, maar zowel David De Gea als Hugo Lloris kwamen voor rust nooit in grote problemen.

De Engelse topper kwam in de tweede helft meer tot leven. Manchester en Tottenham hadden niets aan een gelijkspel, omdat Manchester City dan op zeven punten voorsprong zou kunnen komen. De equipe van Mourinho meldde zich steeds vaker voor het vijandelijke doel met een aantal goede mogelijkheden. Pochettino stipte de aanvallende intenties van Tottenham aan door Fernando Llorente en Mousa Dembélé te brengen. Daarmee wisten ook de Londenaren gevaar te stichten.

Romelu Lukaku kreeg de grootste kans. Hij knikte de bal op de paal. Niet veel later kwam United alsnog op voorsprong. De ingevallen Martial ontsnapte aan de verdediging van Tottenham en strafte dat koeltjes af. In de laatste tien minuten gooide United de deur helemaal op slot en moest Tottenham zijn verlies nemen.

Door de overwinning blijft United over als enige belager van City. Het verschil tussen beide Manchester-club is twee punten, maar komen The Citizens zaterdag nog in actie tegen West Bromwich Albion. Volgend weekend treft United landskampioen Chelsea. Tottenham haakt voorlopig af in de titelstrijd. Het gat met City dreigt op te lopen tot acht punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen