Jupiler League: welke spelers maken kans op Bronzen Stier?

28 oktober 2017, 14:11

De eerste periode van de Jupiler League zit erop. Dat betekent traditiegetrouw dat de Bronzen Stier in de categorie 'Beste Speler' uitgereikt wordt. De hoofdtrainers en aanvoerders van de clubs hebben vier spelers genomineerd: Mateo Cassierra (Jong Ajax), Djibril Dianessy (Fortuna Sittard), Arnaut Groeneveld (NEC) en Sam Hendriks (Go Ahead Eagles). Fans kunnen nu hun stem uitbrnegen.

Cassierra

Cassierra vindt het doel in de eerste wedstrijden makkelijk. De spits was al acht keer trefzeker, en bereidde ook nog eens vier doelpunten voor. Daarmee heeft de Colombiaan een belangrijk aandeel in de periodetitel van Jong Ajax en tevens de huidige koppositie. Een kans in Ajax 1 kreeg Cassierra nog niet, maar zijn nominatie laat zien dat hij goed bezig is in Amsterdam.

Dianessy

Fortuna Sittard maakt dit seizoen een goede indruk. Dat is onder andere de verdienste van aanvaller Djibril Diannesy. De Fransman, die een jaar geleden overkwam van Toulouse, is bezig aan zijn tweede seizoen in Limburg. Hij was zeven keer nauw betrokken bij een goal van Fortuna. Vier keer als aangever, drie keer als doelpuntenmaker.

Hendriks

Hendriks is de huidige topscorer van de Jupiler League. De spits van Go Ahead Eagles loopt bijna één op één. Hij maakte in elf competitiewedstrijden tien doelpunten. Het is bovendien bijna de helft van de doelpuntenproductie van Go Ahead Eagles, dat 22 keer scoorde.

Groeneveld

Groeneveld behoort tot de blikvangers van NEC. De behendige aanvaller blinkt wekelijks uit en dat heeft geresulteerd in zijn nominatie voor de Bronzen Stier. Negen keer (!) leverde Groeneveld al een assists af. Daarnaast scoorde hij zelf drie keer.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen