Geen periodetitel voor Fortuna: "Belang wedstrijd maakte indruk"

28 oktober 2017, 13:31

Fortuna Sittard oogst lof, maar greep vrijdag door de nederlaag bij De Graafschap (2-0) naast de periodetitel. Trainer Sunday Oliseh vermoedt dat de druk van invloed was op zijn jonge ploeg. Jong Ajax profiteerde van de misstap van Fortuna Sittard en legde beslag op de Bronzen Stier.

"Het is geen excuus, maar ik denk dat het belang van deze wedstrijd indruk maakte op onze jonge ploeg", zegt Oliseh tegen FOX Sports. "Het is ook een leerproces. Voor een volgende keer zijn de jongens er klaar voor."

Fortuna kreeg in de eerste twintig seconden een enorme kans om te scoren. "Later kwamen we ook nog een keer één-op-één met de keeper. Maar als je die kansen niet maakt, weet je dat het een moeilijke wedstrijd wordt", aldus aanvoerder Perr Schuurs.

De aanvoerder vervolgt: "Voor veel spelers was dit wel bijzonder mee te maken, maar je moet hier niet zenuwachtig voor zijn. We speelden niet goed, kwamen niet in ons eigen spel. Waar het aan ligt? Je kunt niet elke wedstrijd winnen en goed spelen."

Het was Jong Ajax dat er met de periodetitel vandoor ging. NEC krijgt het play-offticket, omdat de beloftenploeg van de Amsterdammers niet mag promoveren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen