ADO mikt op unicum en bindt talent, PEC mist Nijland nog

27 oktober 2017, 15:38

ADO Den Haag slaagde er vorige week met een 0-2 zege bij VVV-Venlo in om voor de eerste keer sinds 1972 drie uitwedstrijden op rij te winnen in de Eredivisie en heeft de kans om dit weekend een unicum van deze reeks te maken. Als de club uit de Hofstad zaterdagavond drie punten pakt bij PEC Zwolle, dan hebben de Hagenaars voor het eerst vier zeges op rij geboekt.

Unicum

Coach Alfons Groenendijk heeft zin in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De sfeer bij ADO is prima, omdat het na een stroeve start prima loopt in Den Haag. "Maar geen enkele wedstrijd is makkelijk voor ons", zegt Groenendijk in aanloop naar PEC-uit tegen ADO TV. "We hebben drie uitwedstrijden op rij gewonnen, maar zij doen het ook erg goed. Ik ken John van 't Schip erg goed, door ons gezamenlijke verleden bij Ajax. Een prima gozer", aldus Groenendijk.

De keuzeheer van de groengelen maakt zijn borst nat voor PEC Zwolle. "Wij zullen heel goed moeten zijn om daar een resultaat mee te nemen. Als dat lukt, is er iets unieks neergezet. Het is natuurlijk iets wat je hoort en leuk vindt, maar je kan er verder niet zoveel mee. De focus ligt op het resultaat", besluit de ADO-trainer, die aangeeft dat de blessure van Elson Hooi meeviel. "Het was meer de schrik. Hij was gelukkig snel weer op de training."

Van Kins

Bij ADO is vrijdagmiddag overigens bekend geworden dat Mats van Kins zijn eerste profcontract getekend heeft. De 18-jarige middenvelder van Jong ADO heeft voor drie jaar getekend, met een optie voor een extra seizoen. De speler werd afgelopen zomer opgepikt bij het Leidense RCL. Van Kins debuteert komende weekend tegen PEC Zwolle in de wedstrijdselectie van ADO.

Nijland ontbreekt nog

PEC Zwolle trekt met 120 minuten in de benen tegen Kozakken Boys (3-2 winst na verlenging) ten strijde tgen ADO. De selectie is zonder kleerscheuren uit het treffen met de ploeg van Danny Buijs gekomen, maar Stef Nijland is nog niet fit. Ook Mustafa Saymak, die tegen Kozakken Boys uitviel met een pijnlijke arm, is inzetbaar.

Waar ADO respect heeft voor PEC Zwolle, is dat omgekeerd ook het geval. "ADO doet het goed, met name in uitwedstrijden. Ze hebben bij NAC en VVV gewonnen. Ze zijn goed teruggekomen na een mindere start en staan nu ruim in de middenmoot. Wij moeten ons daar goed op instellen. Maar we moeten ook gewoon ons eigen spel spelen. We willen thuis natuurlijk zo veel mogelijk wedstrijden winnen en dit is ook een wedstrijd waarin we graag de drie punten hier willen houden", zegt Van 't Schip in aanloop naar het thuisduel met ADO tegen RTV Oost.

[photo,108057,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen