Van Rhijn mikt op meer bij AZ: "Zo snel mogelijk basisplaats"

27 oktober 2017, 08:02   Bijgewerkt: 27 oktober 2017, 10:47

Zo ongeveer twee maanden duurde het: de eerste basisplaats van Ricardo van Rhijn bij AZ. John van den Brom gebruikte hem donderdag in het gewonnen bekerduel met Almere City FC (0-4) als centrale verdediger. De huurling van Club Brugge is na negentig feilloze minuten klaar om de volgende stap te zetten. Welke stap dat is? Uitgroeien tot vaste basisspeler van AZ.

"Fysiek en mentaal ben ik er zeker klaar voor", zegt de 26-jarige Van Rhijn na afloop van de bekerzege in Almere in gesprek met FCUpdate.nl. "Ik hoop het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat hij voor mij kiest. Ik wil zo snel mogelijk een plaatsje in de basiself veroveren, om zo veel mogelijk te spelen voor AZ."

Dat zal hoogstwaarschijnlijk moeten gebeuren als centrale verdediger. Het is geen geheim dat Van den Brom tevreden is over zijn rechtsback Jonas Svensson. Een rol in het hart van de defensie lijkt logischer voor Van Rhijn. Hij speelde tegen Almere City in plaats van Pantelis Hatzidiakos, die de voorgaande twee competitiewedstrijden het centrale duo met Stijn Wuytens vormde. Ron Vlaar zit nog steeds in de lappenmand.

Probleemloos

Van Rhijn kwam in Almere geen enkel moment in de problemen. "Het beviel goed. Al was het een tijd geleden dat ik op deze positie heb gespeeld", reageert hij. "Ik maakte mijn entree in een ingespeeld team, en dat maakte het voor mij wel makkelijker. Dit geeft mij een goed gevoel."

De verdediger vervolgt: "Je weet dat het lastig kan worden tegen een Jupiler League-club. Zij hebben alleen wat te winnen, wij moeten. Ik denk dat we het goed gedaan hebben. Het bleef een tijdje spannend, maar na de 2-0 hebben wij het goed uit kunnen bouwen." Bovendien was Van Rhijn twee keer zelf dicht bij een doelpunt. "Het was jammer dat mijn vrije trap er niet in ging. Daarna schoot ik uit de draai. Ik was op zoek naar een goaltje, altijd lekker natuurlijk."

Voorbereiding

Hiervoor kreeg Van Rhijn twee invalbeurtjes en deed hij vooral mee met Jong AZ. De oud-Ajacied moest wedstrijdfit worden. "Ik had geen voorbereiding gedraaid met Club Brugge, maar trainde voor mezelf. Ik heb bij AZ een tijd nodig gehad om in eerste instantie mee te draaien op de trainingen en zodoende ook wedstrijden bij Jong AZ in de benen te krijgen. Inmiddels is dat allemaal gebeurd, en heb ik daar een aantal hele wedstrijden meegespeeld. In feite zit mijn voorbereiding er nu op."

Door: Steven Koelma

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen