Loting: Feyenoord tegen Heracles, Ajax naar Enschede

26 oktober 2017, 23:45

De grote clubs hebben elkaar bij de loting voor de achtste finales van de KNVB Beker ontlopen. Voor Feyenoord rolde een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo uit de koker, terwijl Ajax het op gaat nemen tegen FC Twente. PSV gaat de degens op eigen veld kruisen met VVV-Venlo.

Uit de loting zijn dus geen affiches tegen topclubs gerold, al lijkt Ajax met een uitwedstrijd tegen Twente wel serieus aan de bak te moeten. Voor PSV en Feyenoord staan er thuiswedstrijden op de rol. De derby tussen Willem II tegen RKC Waalwijk is één van de mooiste affiches die donderdagavond uit de loting naar voren is gekomen. Ook het duel tussen Jupiler League-sensatie Fortuna Sittard en AZ is interessant te noemen.

VVSB en GVVV, de enige twee amateurclubs die zich bij de laatste zestien hebben geschaard, weten ook tegen wie ze gaan spelen. VVSB heeft een thuiswedstrijd tegen Roda JC toebedeeld gekregen, terwijl GVVV op visite gaat bij SC Cambuur. De Jupiler League-club kwam vorig jaar nog verrassend tot de halve eindstrijd en liep toen tegen AZ op een haar na een finaleplaats mis.

De wedstrijden in de achtste finales worden op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 december gespeeld. De KNVB maakt later bekend welke duels op welke dag worden ingeroosterd.

De volledige loting

Cambuur – GVVV

PSV – VVV

Feyenoord – Heracles Almelo

PEC Zwolle – NEC

Willem II – RKC Waalwijk

Fortuna Sittard – AZ

FC Twente – Ajax

VVSB – Roda JC

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen