B-elftal Real Madrid dankzij penalty's langs Fuenlabrada

26 oktober 2017, 23:38   Bijgewerkt: 26 oktober 2017, 23:55

Met een team vol spelers die normaliter plaatsnemen op de bank trok Real Madrid donderdagavond naar Fuenlabrada, om het eerste duel in de vierde ronde van de Copa del Rey af te werken. Met een 0-2 overwinning op zak kon de terugreis naar de Spaanse hoofdstad worden gemaakt: twee penalty's waren voldoende om het duel op slot te gooien.

Het verloop van de wedstrijd was te voorspellen: de thuisploeg, die haar kunsten vertoont in de Segunda Division B, liet De Koninklijke het spel maken. Desondanks wist Fuenlabrada de eerste serieuze kans van de wedstrijd op te eisen, doeltreffend was deze echter niet. Een maaiende Fran Garcia leverde Real een pingel op, deze werd vroeg in de tweede helft benut door Marco Asensio.

Ook het tweede doelpunt kwam voort uit een strafschop: Paco Candela werd beloond met zijn tweede gele prent nadat de speler van Fuenlabrada Theo Hernández naar het gras had gewerkt. Lucas Vázquez benutte het buitenkansje en zorgde daarmee voor de eindstand. De spelers van Fuenlabrada schreeuwden in de slotminuten moord en brand na een overtreding van Nacho, die een tegenstander in de zestien omver maaide. Een derde strafschop bleef echter uit. Opmerkelijk is dat Real-centrumverdediger Jesús Vallejo in de slotfase nog een directe rode kaart kreeg voor een harde charge. Zijn debuut in de hoofdmacht eindigde zodoende in mineur. 

De terugwedstrijd vindt op 29 november plaats, de wedstrijd in Santiago Bernabéu lijkt door de uitslag van vanavond een formaliteit te worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen