Mertens bestrijdt vormcrisis: "Soms scoor je een tijdje niet"

26 oktober 2017, 11:42

Na een doelpuntloze periode van enkele weken bezorgde Dries Mertens Napoli woensdagavond hoogstpersoonlijk de overwinning tegen Genoa (2-3). Daarmee rekende de Belg af op enkele criticasters die al van een vormcrisis spraken. "Soms scoor je nou eenmaal een tijdje niet", reageerde de hoofdrolspeler.

Dat Mertens overigens geen drie, maar 'slechts' twee keer als doelpuntenmaker op papier werd genoteerd, kwam doordat zijn schot in de zestigste minuut voor de lijn nog werd aangeraakt door Genoa-verdediger Ervin Zukanovic. "Ik had gelezen over mijn vormdip, Maar soms scoor je een tijdje niet. Wat ik als beloning wil hebben voor mijn goals? Laat de Italiaanse voetbalbond die derde treffer maar op mijn naam noteren", lachte Mertens tegenover La Gazzetta dello Sport.

Ook manager Maurizio Sarri is onder de indruk van de prestaties van zijn pupil. "Wat mijn rol in zijn succes is? Ik heb hem centraal laten spelen. Iedereen dacht dat hij een vleugelspeler was, maar hij is juist een centrale spits en in die rol is hij werkelijk geweldig."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen