Atlético komt moeizaam tot goals: "We missen het killersinstinct"

26 oktober 2017, 11:23

Atlético Madrid-trainer Diego Simeone wacht met smart op de winterstop, het moment dat hij kan beschikken over spits Diego Costa. De Argentijnse coach benadrukte na het duel in de Copa del Rey wederom dat bij zijn ploeg het killersinstinct mist. "Voor het doel zijn we niet dodelijk genoeg", oordeelde hij.

In de wedstrijd tegen de Segunda B-ploeg Elche, waarin hij ruimte in het elftal had gemaakt voor nog redelijk veel spelers uit de A-selectie, kwam Atléti niet verder dan een 1-1 gelijkspel. "De eerste helft was goed, we krijgen via Vietto en Torres een paar goede kansen. Maar we scoorden niet", aldus Simeone tegenover Marca.

"Elche kwam vervolgens knap terug in de wedstrijd, al hadden wij daarna nog genoeg kansen om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Helaas bleek Vietto niet scherp voor het doel. Wel was zijn optreden goed, we moeten geduldig zijn en vertrouwen in hem houden. Helaas ontbrak het killersinstinct ook bij de rest van de ploeg."

Ook in de Primera Division komt Atletico tot dusver moeilijk aan haar doelpunten. Na negen duels staan ze weliswaar op de vierde plaats met negentien punten, maar in totaal maakten ze pas slechts veertien treffers – waarvan ook nog eens vijf in één wedstrijd tegen Las Palmas (1-5). Liefst zeven ploegen troffen dit seizoen vaker doel in de Primera Division.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen