Gustafson gaat ook tegen Feyenoord voor leidersrol bij Roda JC

26 oktober 2017, 10:35

Na een dramatisch begin van de competitie, gaat het de laatste weken beetje bij beetje beter met Roda JC. Er werd gewonnen van NAC Breda en Sparta Rotterdam, terwijl woensdagavond FC Groningen (3-1) uit de beker werd geknikkerd. "We speelden met méér durf en energie, met een betere uitvoering op technisch en tactisch gebied", aldus middenvelder Simon Gustafson over de laatste duels.

De Feyenoord-huurling kende in Limburg met zijn nieuwe werkgever een moeilijke start. "Ik had dat niet verwacht, maar het motiveerde me juist om de resultaten te verbeteren", vertelt hij op de clubwebsite. "Ook omdat de oorzaak duidelijk was. De technische staf én ongeveer de helft van het basisteam van afgelopen seizoen is inmiddels vervangen. Het kost tijd om een team te smeden. Tijdens trainingen bleek vanaf de start dat we wel degelijk over genoeg kwaliteiten beschikken. De volgende stap was om ook in wedstrijden te laten zien waartoe we in staat zijn."

Voor de Zweed was het moeilijk om nederlaag na nederlaag te incasseren. "Ik heb in ieder geval een grotere hekel aan verliezen dan dat ik ervan hou om te winnen. Dat maakt me heel gepassioneerd. Die eigenschap heb ik al van kinds af aan. Mijn tweelingbroer Samuel, die nu bij Torino voetbalt, en ik zijn twintig jaar elke dag samen geweest en wij zijn heel competitief. Een spelletje kaarten willen we niet van elkaar verliezen. Zeker als ik vaak verlies, wordt de passie en het vuur in mij groter."

Leidersrol

Komend weekend wordt het voor Gustafson lastig om te winnen. Feyenoord komt namelijk op bezoek in Kerkrade. "Het zal een beetje voelen alsof je tegen vrienden voetbalt. Maar tegelijkertijd is het ook een wedstrijd als alle andere. Daarom maakt het me eigenlijk niet zoveel uit. Het zal in ieder geval moeilijk worden. Ik hoop dat we Feyenoord goed partij kunnen bieden en dat ik daarin een rol van betekenis kan spelen. Roda JC heeft mij gehaald als versterking en met mijn kwaliteiten mag ik niet weglopen voor een leidersrol. De verantwoordelijkheid die daarbij hoort, draag ik graag. Ik weet dat ik het kan, óók tegen een club als Feyenoord."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen