Karsdorp is ondanks kritische noot verheugd over zijn debuut

26 oktober 2017, 09:49   Bijgewerkt: 26 oktober 2017, 12:20

Rick Karsdorp is verheugd met het feit dat hij zijn officiële debuut heeft gemaakt voor AS Roma. Tegen Crotone (1-0 winst) deed hij tachtig minuten mee. "Ik voel me weer als een kind dat op straat met een bal mocht spelen", vertelt hij.

Op de clubwebsite blikt de verdediger terug op zijn eerste minuten in het shirt van AS Roma. "In de eerste helft maakte ik een fout waaruit een kans voor Crotone ontstond. Dat mag mij niet overkomen", plaatst de rechtsachter een kritische noot. "Toch ben ik vooral blij om na een lange tijd weer terug te zijn op het veld. Want er is niets dat ik liever doe dan voetballen."

Karsdorp hoopt dat hij de komende periode minuten mag blijven maken van zijn trainer Eusebio Di Francesco. "Ik heb twee weken met het team getraind. Ik ben blij dat ik mijn eerste wedstrijd voor de geweldige club achter de rug heb. Het is moeilijk om precies in te schatten hoe mij conditie nu is. Bij Feyenoord speelde ik meer dan honderd wedstrijden, maar was ik misschien niet altijd honderd procent fit. Na vier maanden afwezigheid voelde het in elk geval goed om tachtig minuten te spelen."

De hoop die Karsdorp na de wedstrijd had, werd al snel de kop ingedrukt. De pijn die ervoor zorgde dat hij voortijdig naar de kant werd gehaald, bleek afkomstig uit een scheur in zijn voorste kruisband van zijn linkerknie. Naar verwachting ligt hij daarom wederom lang uit de roulatie. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen