Geertruida trots op Feyenoord-debuut: "Wie weet wat er volgt"

26 oktober 2017, 09:19

Door de blessures van onder andere Jan-Arie van der Heijden, Renato Tapia en Eric Botteghin mocht jeugdexponent Lutsharel Geertruida woendsdagavond in de KNVB Beker zijn debuut in Feyenoord 1 maken. Een klein kwartier voor tijd kwam hij tegen Swift (4-1) tussen de lijnen. "Hier heb ik altijd van gedroomd", vertelt hij.

De laatste weken zat hij al bij de A-selectie en tegen Swift mocht hij dan ook daadwerkelijk invallen. En dat terwijl hij pas in mei zijn eerste profcontract ondertekende in De Kuip. "Dat was al mooi, maar ik had nooit verwacht dat ik een klein half jaar later al mijn debuut zou maken. Het is een mooie beloning voor het harde werken. Ik mocht al vroeg gaan warmlopen van de trainer. Later riep hij mij bij hem en wist ik dat het moment daar was", vertelt hij op de clubsite.

Met zijn eerste minuten wordt zijn harde werken van de laatste jaren in de jeugdopleiding beloond. "Ik ben een jongen van de club en een jongen van Rotterdam-Zuid. De afgelopen jaren reed ik elke dag met de tram langs De Kuip richting Varkenoord. Ik droomde ervan om daar te ooit spelen, die droom is nu uitgekomen."

Hij zat dus al in de wedstrijdselectie van Feyenoord in de Eredivisie en de Champions League. In de KNVB Beker heeft hij zijn debuut gemaakt. Zit er nog meer in het vat voor Geertruida? "Hopelijk mag ik dit seizoen vaker mijn minuten maken bij het eerste elftal. En wie weet wat er dan nog voor moois volgt…"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen