Balotelli durft weer te dromen van oproep Italiaanse bondscoach

26 oktober 2017, 08:45

Hoewel het meer dan drie jaar geleden is dat Mario Balotelli zijn laatste interland speelde, staat de aanvaller nog altijd open voor een terugkeer bij de nationale ploeg van Italië. "Als de bondscoach Giampiero Ventura belt, dan ben ik er klaar voor", laat de spits van OGC Nice weten.

Sinds het WK 2014 kwam hij niet meer uit voor de Azzurri, mede vanwege de vele kritiek die Balotelli kreeg op zijn gedrag buiten de lijnen. "Dat irriteert me enorm", vertelt hij in het dagblad Nice-Matin. "Als het om voetbal gaat, vind ik het niet erg. Als ik zondag slecht speel, dan heb ik het er maandag met de coach over wat beter moet. Ik weet of ik goed gespeeld heb. Daar heb ik de krant niet voor nodig."

Na zijn avontuur in Liverpool stapte hij transfervrij over naar Nice. Die transfer bevalt hem tot dusver erg goed. "Los van het voetbal wilde ik deze zomer blijven vanwege het menselijk aspect. De voorzitter, de coach. Het zijn goede mensen. Dat is waarom ik deze keuze heb gemaakt."

In Franse dienst hervond Balotelli zijn oude vorm en inmiddels scoort hij weer aan de lopende band. Daarom durft hij weer hardop na te denken over een oproep voor het nationale team van Italië, waarvoor hij al 33 keer uitkwam en dertien maal scoorde. "En mocht ik niet worden opgeroepen, dan zal ik het team altijd blijven supporten." De eerstvolgende interland die op het programma staat voor Italië, is het cruciale treffen met Zweden in de play-offs voor WK-kwalificatie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen