Bayern wint bekerkraker van Leipzig na strafschoppen

25 oktober 2017, 23:52

Bayern München heeft woensdagavond de volgende ronde van de DFB Pokal bereikt. Tegen tien man van RB Leipzig was er een penaltyserie nodig om de winnaar te bepalen. De strafschoppen nam Bayern vervolgens het beste: 5-4.

Dat RB Leipzig het zo lang gelijk wist te houden tegen Bayern München was knap gezien de ploeg al na 54 minuten spelen met tien man stond. Naby Keita kreeg vlak na rust zijn tweede gele kaart. De stand was toen nog 0-0. Ondanks de man minder was het toch Leipzig dat op voorsprong kwam. De thuisploeg kreeg een strafschop toegewezen toen Jerome Boateng Yussuf Poulsen onderuit haalde. Emil Forsberg scoorde vervolgens vanaf elf meter.

Die strafschop dacht Leipzig al eerder te kunnen krijgen. Na een domme overtreding van Arturo Vidal op Forsberg wees de scheidsrechter in eerste instantie naar de stip. Overleg met de videoarbiter volgde echter de conclusie dat de overtreding buiten het strafschopgebied was gemaakt. Daardoor kreeg Leipzig slechts een vrije trap.

Bayern kwam na 73 minuten echter terug. Thiago Alcantara schoot na een knappe voorzet van Boateng de gelijkmaker tegen de touwen. Geen van beide ploegen wist daarna nog te scoren, waardoor een verlenging noodzakelijk was. Ook na 120 minuten was de winnaar nog niet bekend waardoor een penaltyserie de beslissing moest forceren. 

In de strafschoppenreeks trok Bayern München vervolgens aan het langste eind. Alle penaltynemers van Bayern, waaronder Arjen Robben, schoten raak. Aan de kant van RB Leipzig miste alleen Timo Werner vanaf elf meter.

Overige uitslagen:

Werder Bremen-Hoffenheim 1-0

Freiburg-Dynamo Dresden 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen