Mertens gidst Napoli weer naar de kop, wondergoals bij Juve

25 oktober 2017, 22:43

SSC Napoli heeft in de Serie A de koppositie weer overgenomen. Op bezoek bij Genoa werd er moeizaam met 2-3 gewonnen met dank aan een superieure Dries Mertens. Bij AS Roma maakte Rick Karsdorp zijn debuut tijdens een 1-0 overwinning op Crotone.

Genoa - SSC Napoli 2-3

De defensie van het zo sterke Napoli kwam niet goed uit de kleedkamer. Adel Taarabt werd compleet over het hoofd gezien, waarna hij fraai afrondde. Dries Mertens bleek beter bij de les en repareerde al snel de schade door schitterend een vrije trap binnen te krullen. Nog binnen het halfuur zorgde hij voor de voorsprong door de bal onderkant lat in de korte hoek te schieten. In de tweede helft tekende hij zelfs voor zijn hattrick, al had de Belg ditmaal wel de nodige hulp van een verdediger. Toch werd het nog spannend. Armando Izzo maakte de aansluitingstreffer en Gianluca Lapadula was luttele minuten later heel dicht bij de 3-3. 

Juventus - SPAL 2013 4-1

De goals van Juventus in de eerste helft waren van zeer grote schoonheid. Eerst volleerde Federico Bernardeschi de bal vanaf een meter af achttien prachtig in de verre bovenhoek. Even later tekende Paulo Dybala met een heerlijke vrije trap voor de 2-0. De tegentreffer was een stuk minder fraai, maar de intikker van Alberto Paloschi telde natuurlijk net zo hard. Het deerde Juventus weinig, want na de pauze liep de Oude Dame verder weg. Gonzalo Higuaín en Juan Cuadrado tilden de score naar een 4-1 eindstand.

Bologna - SS Lazio 1-2

De bezoekers (met Stefan de Vrij) hadden totaal geen moeite met de thuisploeg. Sergej Milinkovic-Savic en Senad Lulic zorgden binnen een halfuur voor een 0-2 voorsprong en die had nog groter kunnen zijn, als Ciro Immobile zijn strafschop niet tegen de paal had geschoten. Die misser zorgde ervoor dat het na rust toch weer spannend werd toen Erick Pulgar de aansluitingstreffer verzorgde. Maar gelijkmaker zat er niet in voor de thuisploeg. 

AS Roma - Crotone 1-0

Met basisdebutant Rick Karsdorp in de basis kreeg AS Roma al vroeg een penalty. Diego Perotti benutte het buitenkansje, maar daarna lukte het de thuisploeg niet om door te drukken. Dit had ook te maken met de nodige pech. Zowel Aleksandar Kolarov als Edin Dzeko lietde paal trillen met een paar heerlijke pogingen. 

Chievo Verona - AC Milan 1-4

Het loopt dit seizoen nog niet al te best bij AC Milan, maar op bezoek bij Chievo haalde de ploeg waarin zoveel geïnvesteerd was deze zomer eindelijk een goed niveau. Suso, een eigen goal van Bostjan Cesar en Hakan Calhanoglu bezorgde de Milanezen een ruime voorsprong. Valter Birsa maakte het na gepruts in de achterhoede van AC Milan nog even spannend, maar Nikola Kalinic repareerde de marge van drie al snel. 

Overige uitslagen:

Fiorentina - Torino 3-0

Cagliari - Benevento 2-1

Atalanta - Hellas Verona 3-0

Sassuolo - Udinese 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen