El Ghazi met Lille na strafschoppen door in Franse beker

25 oktober 2017, 22:59   Bijgewerkt: 25 oktober 2017, 23:17

Lille heeft woensdagavond met moeite de volgende ronde van het Franse bekertoernooi bereikt. Na 120 minuten spelen stond het nog altijd 2-2 tegen Valenciennes, dat uitkomt in de Ligue 2. In de penaltyserie trok Lille vervolgens wel aan het langste eind.

Lille, waar Anwar El Ghazi in de basis begon, kwam na veertien minuten op voorsprong dankzij een treffer van Yassine Benzia. El Ghazi fungeerde daarbij als aangever. Een minuut voor rust kwamen de bezoekers echter langszij. Jordan Pierre-Charles tekende voor de 1-1. In de tweede helft herhaalde zich eenzelfde patroon. Junior Alonso zette Lille weer op voorsprong en dat leek lange tijd genoeg voor de overwinning. In de extra tijd werd het dankzij Lebo Mothiba toch nog 2-2.

In de verlenging wist vervolgens geen van beide ploegen doel te treffen waardoor er penalty's aan te pas moesten komen. Alle vijf de strafschoppennemers van Lille, waaronder ook El Ghazi, schoten raak. Valenciennes miste de laatste penalty waardoor het 5-4 werd.