Leicester City stelt Puel aan als opvolger Shakespeare

25 oktober 2017, 20:53

Leicester City heeft in Claude Puel een nieuwe manager gevonden. De Fransman is de opvolger van de afgelopen week ontslagen Craig Shakespeare. Dat maakt de Premier League-ploeg woensdagavond bekend via de officiële kanalen.

Puel zet zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot medio 2020 aan Leicester City bindt. "Het is een voorrecht om trainer van deze club te zijn. Het is een mooie kans om voort te borduren op de opmerkelijke successen van deze club uit het verleden. Dit is een prachtige uitdaging en ik kijk uit naar de samenwerking met de eigenaren, de spelers, de staf en de supporters", zegt hij op de website van Leicester.

Puel was voor het laatst actief als manager van Southampton. Hij zorgde ervoor dat de club op de achtste plaats in de Premier League eindigde en behaalde daarnaast de finale van de League Cup, maar mocht na het seizoen toch niet aanblijven. In eigen land was hij eerder actief als trainer van AS Monaco, Lille, Olympique Lyon en OGC Nice.

Vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha laat weten zeer blij te zijn met Puel. "Hij is iemand die perfect in ons profiel past. Tijdens de gesprekken met hem viel ons op hoeveel aandacht hij heeft voor details en hoe goed hij de selectie kent. Hij ziet onze potentie." 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen