Wolfsburg langs Hannover, Rekik hard uit de beker geknald

Wolfsburg langs Hannover, Rekik hard uit de beker geknald

25 oktober 2017 – In de DFB Pokal heeft VfL Wolfsburg ten koste van Hannover 96 de volgende ronde bereikt. Een doelpunt kort na rust volstond voor een 1-0 overwinning. Hertha BSC werd op eigen veld hardhandig uitgeschakeld door 1. FC Köln (1-3). VfL Wolfsburg - Hannover 96 1-0
Met Paul Verhaegh in de basis en Riechedly Bazoer op bank ontsnapte Wolfsburg in de eerste helft aan een achterstand. Martin Harnik kreeg een paar behoorlijke kansen namens de bezoekers. Vooral zijn tweede mogelijkheid was levensgroot, maar toch verdween de bal naast. Aan de overzijde was Divock Origi het dichtst bij een doelpunt. Kort na de pauze was het raak voor de thuisploeg. Felix Uduokhai liep tegen een vrije trap aan, die met een carambool binnenviel. Hannover ging op jacht naar de gelijkmaker en was via Niclas Füllkrug tot twee keer toe dichtbij, maar schoot niet met scherp. Aan de andere kant verzuimde Josuha Guilavogui om de wedstrijd al eerder te beslissen. 

Hertha BSC - 1. FC Köln 1-3
Lang ging de wedstrijd in het Olympiastadion gelijk op, maar tien minuten voor rust ging het helemaal fout voor Hertha. Karim Rekik verloor Simon Zoller uit het oog, die vervolgens helemaal vrijstaan kon binnenschieten. Vervolgens werd er ook heel slecht verdedigd bij een hoekschop, waarna Dominic Maroh kon binnentikken. Köln kreeg kans na kans en maakte na een uur spelen ook 0-3. Zoller stifte de bal nog op de paal, maar in de rebound rondde Christian Clemens af. Niklas Stark deed nog wat terug, maar het mocht niet baten voor de hoofdstedelingen.

Overige uitslagen
1. Kaiserslautern - VfB Stuttgart 1-3
VfL Osnabrück - 1. FC Nürnberg 2-3

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 27 mei 2020

  2. dinsdag 26 mei 2020

  3. maandag 25 mei 2020