Gudmundsson krijgt mogelijk kans: "Talent van buitencategorie"

25 oktober 2017, 14:41

In het bekertoernooi geven de topclubs regelmatig enkele jonge talenten de kans om zich te laten zien. De mogelijkheid bestaat dat Albert Gudmundsson, de smaakmaker van Jong PSV, die kans donderdag krijgt tegen FC Volendam.

De IJslander bonkt al enige tijd op de deur bij Jong PSV, maar wacht nog op een echte kans in de Eredivisie. Dit seizoen speelde hij tot dusver vijf minuten op het hoogste niveau. "We hoeven er niet omheen te draaien, het wordt gewoon tijd dat Gudmundsson meer speeltijd bij het eerste gaat krijgen", vindt analist en oud-PSV-trainer Aad de Mos. "Ook Mauro Junior vind ik bij PSV een talent en het is goed dat Cocu het nu wel aandurft om soms jonge spelers te brengen. Ik denk dat dat nog vaker zou kunnen. Iedereen weet wel dat ik al langer vind dat ook Dante Rigo er bij PSV op het middenveld af en toe bij moet komen."

De Mos zegt tegen het Brabants Dagblad dat de IJslander een zeer groot talent is. Vorig seizoen scoorde hij achttien keer in de Jupiler League. "Het is een speler die echt opvallend makkelijk scoort en wat mij betreft gewoon een talent van de buitencategorie, in de lichting 17 tot 21 jaar. Een jongen die nu net achter de eerste elf zit en er dan eens een paar keer een half uur in moet komen. Ik zou hem niet uitlenen, want PSV kan hem nog wel eens nodig hebben in dit seizoen."

PSV speelt donderdag om 18.30 uur tegen FC Volendam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen