Groenen blij met zege: "Niet onze mooiste wedstrijd"

25 oktober 2017, 09:34

Jackie Groenen ontpopte zich op het EK tot één van de beste spelers van de Oranje Leeuwinnen en de middenvelder trok die lijn door naar de wedstrijd tegen Noorwegen in de WK-kwalificatie. Ze is vooral blij dat Oranje de drie punten heeft gepakt.

Miedema scoorde de enige treffer in blessuretijd met een indraaiende bal, die nog aangeraakt leek te worden door Groenen, die werd vastgehouden. "Ik werd onderuit gebeukt en dacht dat we een penalty zouden krijgen. Toen ik achterom keek, zag ik dat de bal erin was gevlogen en dacht ik: ook goed, dan doen we dat maar", zegt ze tegen De Telegraaf. De overwinning kwam dus moeizaam tot stand voor Oranje. "Zij hielden de ruimtes heel klein. Het was niet onze mooiste wedstrijd, maar die drie punten zijn wel heel belangrijk."

Vivianne Miedema denkt dat Oranje nu al een grote stap naar het WK van 2019 heeft gezet. "Op papier is Noorwegen de sterkste tegenstander in de groep, al moeten we Ierland ook niet uitvlakken. Natuurlijk staat er wat meer druk op ons nu we Europees kampioen zijn. De stadions zijn uitverkocht, de mannen presteren niet en iedereen verwacht iets van ons. Dan is het alleen maar mooi om zo te beginnen en gelijk drie punten te pakken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen