Guardiola geeft de bal de schuld: "Dit is onacceptabel"

Guardiola geeft de bal de schuld: "Dit is onacceptabel"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 oktober 2017 – Dat Manchester City dinsdag een strafschoppenserie nodig had om Wolverhampton Wanderers op de knieën te krijgen, had volgens Pep Guardiola voor een groot deel te maken met de bal waarmee gespeeld werd. De Spaanse coach had geen goed woord over voor het speeltuig die in de League Cup gehanteerd werd.

In de League Cup wordt er gespeeld met een Mitre-bal, die ook in de lagere Engelse divisies gebruikt wordt. "Het is onacceptabel. Deze bal kan echt niet in een divisie op hoog niveau", foeterde Guardiola tegen The Guardian. "De bal is te licht, vliegt alle kanten op en is gewoon niet goed. Het is onmogelijk om te scoren met deze bal. Al mijn spelers begrepen er niets van. Ik vind het onvoorstelbaar dat de League Cup met deze bal speelt. Het zal wel met geld te maken hebben. Dit is echt helemaal niets."

De coach werd gevraagd of zijn spelers voor het duel van dinsdag nog hadden getraind met de bal. "Al trainen we twee jaar met deze bal, hij blijft slecht. Al mijn spelers baalden hiervan."

Reacties

gerelateerd