Basisklant Cillessen met Barça op drempel volgende ronde

24 oktober 2017, 23:34   Bijgewerkt: 24 oktober 2017, 23:41

FC Barcelona staat al met één been in de vijfde ronde van de Copa del Rey. De Catalaanse club won dinsdag de uitwedstrijd tegen derdeklasser Real Murcia in de vierde ronde met 0-3. Dat deed het met Jasper Cillessen onder de lat en zonder onder meer Luis Suárez en Lionel Messi in de selectie.

Murcia leek met 0-0 de rust te gaan halen, maar in de 44ste minuut kwam Barcelona toch op 0-1. Paco Alcácer kopte raak uit een voorzet van Gerard Deulofeu. Laatstgenoemde tekende zeven minuten na de pauze zelf voor de 0-2. Dat deed hij na een schitterende individuele actie, waarbij hij drie man passeerde. José Arnáiz zorgde vier minuten later met een fraaie knal vanaf de rand van het strafschopgebied voor de 0-3 eindstand.

Valencia, de huidige nummer twee van La Liga, versloeg tweedeklasser Real Zaragoza met 0-2. De equipe uit de sinaasappelstad maakte via Rodrigo en Dani Parejo (penalty) het verschil in de laatste tien minuten. Sevilla liet zich op visite bij derdedivisionist FC Cartagena evenmin verrassen: door goals van Pablo Sarabia, Joaquin Correa en Luis Muriel werd het 0-3.

Málaga CF zal in de return nog aan de bak moeten om de volgende ronde te halen. De Andalusiërs leken te gaan winnen bij tweededivisieclub Numancia, maar kregen in de extra tijd twee tegendoelpunten. Daardoor verloren ze met 2-1. Voormalig NEC-spits Christian Santos hielp Deportivo Alavés langs Getafe (0-1), Sergio León was met twee treffers de matchwinner bij Real Betis Sevilla tegen tweedeklasser Cádiz (1-2).

De returns in de vierde ronde van de Copa del Rey zijn van 28 tot en met 30 november.