NEC wint met ruime cijfers van Achilles '29 in beker

24 oktober 2017, 20:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NEC heeft met een ruime zege de derde ronde (laatste zestien) van de KNVB Beker bereikt. De Nijmeegse club won dinsdag in de tweede ronde van de amateurs van Achilles '29. Bij de vorige schifting was Achilles '29 nog te sterk voor NAC Breda, maar NEC liet zich niet verrassen. In De Goffert werd het 3-0.

NEC moest de klus wel met tien man klaren. Suently Alberto moest in de negentiende minuut met een directe rode kaart van het veld. De verdediger kwam in duel met Omid Popalzay in met gestrekt been. Scheidsrechter Dennis Higler gaf hem daarvoor in eerste instantie een gele kaart, maar op advies van videoarbiter Kevin Blom trok de leidsman alsnog rood.

Arnaut Groeneveld bracht het NEC-tiental vijf minuten voor rust op voorsprong. De aanvaller ontsnapte na een mooie combinatie aan buitenspel en opende van dichtbij de score. Zes minuten na de pauze dacht NEC een strafschop te krijgen, maar opnieuw wijzigde Higler zijn beslissing op aanraden van Blom. De overtreding van Shuremy Felomina op Jordan Larsson was namelijk net buiten de 'zestien'. NEC kreeg wel een vrije trap, waaruit Groeneveld de paal raakte.

Vijf minuten later beging Felomina weer een overtreding op Larsson, wat hij met zijn tweede gele kaart moest bekopen. De daaropvolgende vrije trap van Groeneveld was opnieuw goed: ditmaal liet Achilles-keeper Plattel de bal los, waarna Ferdi Kadioglu er in de rebound 2-0 van maakte. Mohammed Rayhi legde in de slotfase de eindscore vast op 3-0.