Buffon zet na het seizoen punt achter imposante loopbaan

24 oktober 2017, 20:11

Gianluigi Buffon is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. De doelman van Juventus heeft laten weten aan het einde van dit seizoen een punt achter zijn loopbaan te zetten. De 39-jarige Buffon werd eerder deze week nog uitgeroepen tot beste doelman van de wereld.

Buffon is bij Juventus nog in het bezit van een contract tot medio 2018, maar laat tegenover de camera van Sky Sports Italia weten dat hij zijn verbintenis niet zal verlengen. "Dit is mijn laatste seizoen en ik sta achter de keuze die ik maak. Het zal niet veel veranderen aan alles wat ik tot nu toe heb bereikt als ik nog een jaar of twee jaar doorga", stelt de doelman, die sinds 2001 voor de Italiaanse club speelt.

De Italiaanse topkeeper laat weten dat er slechts één scenario is waarin hij toch doorgaat. "Alleen als we dit seizoen de Champions League winnen", zegt Buffon. Wojciech Szczesny, momenteel de tweede doelman bij Juventus, zal zijn plek dan wel af moeten staan. "Misschien kunnen we om en om een wedstrijd spelen. Maar gezien zijn kwaliteiten is het logisch dat ik er volgend seizoen niet meer ben."

Buffon maakte in november 1995 bij Parma zijn debuut in het profvoetbal. Hij was destijds zeventien jaar. In de zomer van 2001 koos hij voor een overstap naar Juventus. Voor die club speelde hij inmiddels ruim zeshonderd officiële wedstrijden. Met 173 duels voor Italië is hij tevens recordinternational van zijn land.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen