Politie onderzoekt stickers met Anne Frank in Roma-shirt

24 oktober 2017, 19:52

De Italiaanse politie heeft een onderzoek geopend naar het wangedrag van een groep Lazio-supporters. Aanhangers van de Romeinse club plaatsten afgelopen weekend bij het Stadio Olimpico antisemitische leuzen en stickers met Anne Frank in een shirt van AS Roma.

Volgens Luca Lotti, de Italiaanse minister van Sport, kunnen degenen die dit op hun geweten hebben rekenen op een straf. "Er is niets dat deze actie rechtvaardigt. Dit zijn voorbeelden die onvoorwaardelijk bestraft moeten worden", reageert Lotti in Italiaanse media.

Lazio neemt afstand van de actie van haar harde kern. Claudio Lotito, de voorzitter van de Serie A-club, heeft een bezoek gebracht aan een synagoge en legde daar een bloemenkrans neer ter nagedachtenis van de slachtoffers van de Holocaust. "Ik ben hier om te benadrukken dat we alle vormen van xenofobie, racisme en antisemitisme verwerpen", aldus Lotito tegen La Repubblica.

Voor de komende speelronde in het Italiaanse profvoetbal wordt voor alle duels een minuut stilte in acht genomen, waarin een passage uit het wereldberoemde dagboek van Anne Frank wordt voorgelezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen