De Nederlandse feestvreugde heeft Jackie Groenen verbaasd

De Nederlandse feestvreugde heeft Jackie Groenen verbaasd

24 oktober 2017 – Het grote feest dat de Nederlandse vrouwen afgelopen zomer losmaakte door het EK in eigen land te winnen, heeft speelster Jackie Groenen verbaasd. Ze had niet verwacht dat hun titel zo veel zou losmaken. "Dat had ik me vroeger als kind nooit kunnen voorstellen", vertelt ze.De Oranjetitel zorgde voor grote feesten in en buiten de stadions. "Ik hoor vaak van mensen dat ze het zo leuk vonden om in de stadions te zijn tijdens het EK.", legt ze uit in De Volkskrant. "Het was een oranje-zomer en daarvoor hebben wij voor gezorgd. Ik vond de eerste wedstrijd het leukst, tegen Noorwegen, omdat het de eerste keer was dat er een klik was met het publiek, dat ons voetbal toch best om aan te zien is. Vanaf dat moment raakten steeds meer mensen geïnteresseerd."

Een van de dingen waaruit dat bleek, was het filmpje van de Oranje-zege in Enschede. "Mijn zus zei dat die boven het beroemde filmpje van Arjen Lubach America first, Netherlands second eindigde. Ik kijk altijd naar Lubach, dus daarop was ik echt trots. De mensen vinden ons leuker dan Arjen Lubach, haha."

Zelf bleef Groenen, een van de uitblinkers van het toernooi, ook lang hangen in de blijdschap van de titel. "Ik heb het twee weken volgehouden. Totdat mensen tegen me zeiden: 'Jackie, het is nu wel genoeg.' Daar zit iets in. Maar als je wint, hoef je ook niet te doen alsof het niet is gebeurd."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020