Aanstelling Verbeek loopt vertraging op door Hake-situatie

24 oktober 2017, 08:14   Bijgewerkt: 24 oktober 2017, 08:31

FC Twente wil snel in zee gaan met Gertjan Verbeek, maar zal eerst de situatie omtrent René Hake moeten oplossen. De club uit Enschede mag de gedroomde kandidaat namelijk niet aanstellen alvorens er een nieuwe baan voor Hake is gevonden.

De coach werd vorige week uit zijn functie bij het eerste elftal ontheven, maar werd door Twente wel een andere baan binnen de organisatie beloofd. "We zijn in gesprek met de club, maar wachten nog op een concreet voorstel", zegt Harold Eijkelkamp, de zaakwaarnemer van Hake.

Dat zal eerst moeten worden afgehandeld, voordat Verbeek een contract mag tekenen. De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal bevestigt dat tegen De Telegraaf. "Volgens de CAO moet je het eerst netjes regelen met de trainer die is ontslagen of in dit geval uit zijn functie is ontheven, voordat je in gesprek kan gaan met een opvolger", zegt directeur Gerard Marsman. "De laatste jaren heeft iedereen zich daar aan gehouden. Bij Twente is nu een wat ingewikkelde situatie ontstaan, omdat ze besloten hebben te zoeken naar een alternatieve functie voor Hake. Dat lijkt me niet zo gemakkelijk. Dit is wel een situatie waar we naar kijken. We houden de vinger aan de pols."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen