Inhaalduel met FC Oss pakt slecht uit voor Jong AZ

23 oktober 2017, 22:49

Het inhaalduel met FC Oss heeft maandag slecht uitgepakt voor Jong AZ. De Alkmaarders gingen deze keer met 2-1 onderuit. Begin september won de ploeg van Denny Landzaat en Martin Haar nog met 0-2, maar gebeurde dat met een te oude ploeg. Daarom besloot de KNVB om deze wedstrijd over te laten spelen.

Jong AZ verscheen destijds met drie dispensatiespelers binnen de lijnen. Rens van Eijden, Ricardo van Rhijn en Abdel Malek El Hassnaoui kwamen negen minuten lang tegelijkertijd in actie en dat is één 'oude' speler te veel. De Alkmaarders startten de 'replay' goed, met een aantal goede kansen. Maar AZ verloor het initiatief. Oss werd gevaarlijker en scoorde, zij het met enig fortuin. Joerie Church werkte een hoekschop van de thuisploeg in het eigen doel.

De gasten herstelden zich, maar kreeg op slag van rust een strafschop tegen. Mees Hoedemakers werd vastgehouden en Fatih Kamaci pakte het buitenkansje uit. Vanzelfsprekend ging AZ in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel vanuit een hoekschop van Jeremy Helmer. Fred Friday was het eindstation. Wat volgde was een paar goede kansen op de gelijkmaker, maar onder andere paal stond dat in de weg. Oss verzuimde vanuit de omschakeling te profiteren van de ruimte, maar sleepte de drie punten wel over de streep.

FC Oss staat na tien wedstrijden op de vierde plaats, Jong AZ is met de tiende plaats een middenmoter. Voor de eerste periodetitel heeft het verder geen gevolgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen