Martens beste speelster van de wereld, Wiegman beste coach

23 oktober 2017, 21:57   Bijgewerkt: 24 oktober 2017, 07:42

Het enorme succes van de Oranje-vrouwen op het EK in eigen land heeft een vervolg gekregen. Op het FIFA-gala in Londen is Lieke Martens maandag voor 2017 gekozen tot beste speelster van de wereld. Bondscoach Sarina Wiegman werd uitgeroepen tot beste coach.

Martens en Wiegman kenden samen een historische zomer. Met de kwaliteiten van Martens en onder leiding van Wiegman werd Nederland Europees kampioen in eigen land. Daarnaast kreeg de aanvalster ook de prijs voor beste speler van het WK, en volgde de prijs voor Europees voetbalster van het jaar. Ze had voor deze eervolle FIFA-prijs concurrentie van de Amerikaanse Carli Loyd en de Venezolaanse Deyna Castellanos.

Wiegman hield Gerard Precheur, die met Olympique Lyon de Champions League won, en de Deense bondscoach Nils Nielsen achter zich. Het FIFA-gala konden Martens en Wiegman niet van dichtbij bijwonen. Oranje is in voorbereiding op de WK-kwalificatiewedstrijd van dinsdag tegen Noorwegen. De selectie van het Nederlands elftal bekeek de verkiezing op een video-scherm. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen