Koeman is nog strijdbaar en geeft Nijhuis veeg uit de pan

22 oktober 2017, 17:50

Het hoofd van Ronald Koeman ligt op het hakblok bij Everton. De kans dat de oefenmeester nog langer aan het roer mag blijven te staan bij de Engelse club, is zondag een stuk kleiner geworden.  De ploeg verloor namelijk kansloos met 2-5 van Arsenal en staat nu in de gevarenzone van de Premier League. Koeman hoopt desondanks dat hij nog langer mag blijven zitten.

Via Wayne Rooney kwam Everton nog wel op voorsprong, maar toch was Arsenal klassen beter. "Ondanks dat we op voorsprong kwamen was Arsenal de betere ploeg. We hadden veel problemen, met name met de rol van Alexis Sánchez. Bij rust stond het 1-1 en we veranderden iets in de rust. We kregen een kans na de pauze, maar in de tegenaanval werd het 1-2. Dat is teleurstellend. Daarna kwamen we met tien man te staan en dan is het over. Op dit moment kan dit elftal daar moeilijk mee omgaan. Daarbij komt de kwaliteit van Arsenal, die je met dit elftal gewoon kapot spelen. Dat is ook gebeurd", zegt Koeman tegen Ziggo Sport.

Een ontslag lijkt daardoor aanstaande, maar daar wil Koeman nog niet aan denken. "Het lijkt me logisch dat de media en supporters dit zagen als de laatste strohalm, maar ik zie dat niet zo. Natuurlijk, we staan te laag en krijgen te veel goals tegen. Ik moet nu keihard doorgaan en ik heb nog steeds vertrouwen in deze spelers en de groep. Vijf van onze negen duels waren tegen de topvijf van vorig jaar. Dat vind ik redelijk meespelen in dit hele verhaal. Maar als je daar niet naar kijkt, dan zou het logisch kunnen zijn dat ze over andere dingen gaan nadenken."

Overigens sprak Koeman zich ook nog uit over arbiter Bas Nijhuis, die donderdag de leidsman was bij het Europa League-duel met Olympique Lyon (1-2 verlies). Daags na die wedstrijd deed Nijhuis in de studio van Voetbal Inside zijn verhaal over het contact met Koeman tijdens en na de wedstrijd. "Ik vind dat heel slecht", reageert Koeman. "Dat je dingen zegt om de popiejopie uit te hangen en dat je dingen zegt die helemaal niet gezegd zijn. Dat vind ik het ergste. Dat past niet bij een scheidsrechtersrol. Dan zou ik zeggen 'ga in je mand en fluit je wedstrijden'. Maar ook deze mensen moeten tegenwoordig een boek verkopen en dan gaan ze met een vrolijk gezicht op tv zitten. Ik vind het heel laag. Als scheidsrechter zou je toch iets anders moeten doen, maar dat kan ik niet veranderen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen