AZ haakt aan bij de top na zege op slap FC Utrecht

22 oktober 2017, 16:21

AZ heeft zich gemeld in de top van de Eredivisie na een verdiende thuisoverwinning op een tegenvallend FC Utrecht. De Alkmaarders wonnen de bij vlagen vermakelijke wedstrijd met 3-0 dankzij treffers van basisdebutant Teun Koopmeiners, Alireza Jahanbakhsh en Joris van Overeem. Hiermee komt AZ op 16 punten uit de eerste negen competitiewedstrijden. FC Utrecht stond aan het begin van de middag nog op gelijke hoogte met AZ, maar moet nu een pas op de plaats maken.

De uitstekend combinerende thuisploeg nam na de openingstreffer was gas terug en FC Utrecht herpakte zich enigszins na het slappe begin. Lukas Görtler kon zelfs voor 1-1 zorgen na mistasten van doelman Marco Bizot, maar zijn kopbal eindigde op de lat. Op slag van rust raakte ook AZ de lat na een ziedend afstandsschot van Jahanbakhsh.

Tien minuten voor tijd viel de wedstrijd definitief in het slot. Bizot voorkwam met een knappe reflex de aansluitingstreffer van Görtler en in de tegenaanval sloeg Van Overeem onverbiddelijk toe met buitenkant rechts.