Van Ginkel neemt PSV bij de hand in zege op Heracles

22 oktober 2017, 14:32

PSV heeft vanmiddag in eigen huis een regelmatige overwinning geboekt op Heracles Almelo. De Eindhovenaren waren baas in eigen huis maar maakten het zichzelf lastig door moeizaam te scoren. Hoewel Hirving Lozano al vroeg de ban had gebroken duurde het lang voordat de wedstrijd in het slot zat. Aanvoerder Marco van Ginkel besliste de wedstrijd met twee late treffers, waarvan één penalty: 3-0.

De thuisploeg had de smaak behoorlijk te pakken en ging op zoek naar meer, maar wist het net niet te vinden. Zo schoot aanvoerder van Ginkel op de paal, mikte De Jong een vrije kopkans naast het doel en schoot Locadia tegen de voet van Bram Castro op. Heracles hield de schade dus beperkt en meldde zich ondertussen af en toe brutaal voorin, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Zo bleek de treffer van Lozano de enige goal in het eerste bedrijf en gingen beide ploegen met een 1-0 stand rusten.

Net toen het stadion wat begon te morren brak Marco van Ginkel de ban voor zijn ploeg. Hendrix had opnieuw een prachtige pass in huis, die werd doorgekopt door Junior Mauro. Van Ginkel kwam inlopen en gleed de bal simpel binnen: 2-0. PSV slaakte een zucht van opluchting en voetbalde zich met een marge van twee rustig richting het laatste fluitsignaal. Het kon de score zelfs nog uitbouwen toen scheidsrechter Janssen na een duel tussen Pröpper en Gudmundsson makkelijk naar de stip wees en Pröpper van het veld stuurde. Van Ginkel verzilverde het buitenkansje en Heracles eindigde de wedstrijd bovendien met tien man. Het dappere Heracles ging dus met lege handen naar huis, terwijl PSV met een voorsprong van acht punten op zowel Feyenoord als Ajax naar de klassieker kon gaan kijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen