Vechtend Inter roept zegereeks Napoli een halt toe

21 oktober 2017, 22:54

In de Italiaanse kraker van dit weekend hielden Napoli en Internazionale elkaar stevig in een greep, wat ervoor heeft gezorgd dat er in Sao Paolo na negentig minuten een 0-0 stand op het scorebord stond. Daardoor is de zegereeks van koploper Napoli ten einde gekomen in de Serie A.

Napoli won tot dusver alle acht competitiewedstrijden en droomt daardoor weer van het kampioenschap. De thuiswedstrijd tegen Internazionale was echter een grote uitdaging. Niet alleen omdat de ploeg uit Napels midweeks een zware wedstrijd speelde tegen Manchester City (3-2 verlies), maar ook omdat de formatie uit de modestad tot dusver sterk is in Italië. Dat bleek vorige week maar weer eens, toen rivaal AC Milan opzij werd geschoven door het team van Luciano Spalletti.

Inter had echter al twintig jaar niet meer gewonnen in het Stadio San Paolo en slaagde daar ook vanavond niet in. Wel sleepte het een punt uit het vuur, waardoor de imposante zegereeks van Napoli ten einde is gekomen. Dat ging echter niet gemakkelijk. In het eerste bedrijf zetten Dries Mertens en José Callejon de uitblinkende Samir Handanovic aan het werk, terwijl Lorenzo Insigne in de tweede helft de paal schampte met een geplaatste bal richting de verre hoek.

Ook Inter werd enkele keren gevaarlijk. Ivan Perisic kopte in de eerste helft over, terwijl topschutter Mauro Icardi in de veertigste minuut voor het eerst opdook in het strafschopgebied van de thuisploeg. Zijn inzet werd echter gekeerd door Pepe Reina. In de eerste helft hielden beide teams gelijke tred, na de onderbreking draaide Napoli de duimschroeven aan. Inter-goalie Handanovic speelde een heldenrol in de slotfase, door onder meer op een schot van Piotr Zielinski uitstekend redding te brengen.

Door het gelijkspel blijft het gat tussen Napoli en Inter twee punten. Nummer drie Juventus heeft zes punten minder dan het team uit Napels, maar kan het gat zondag verkleinen als het wint van Udinese.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen