Controversiële penalty helpt PEC Zwolle op weg tegen NAC

21 oktober 2017, 20:25

PEC Zwolle blijft nog altijd keurig meedraaien in de subtop van de Eredivisie. De Blauwvingers wonnen in een weinig hoogstaande, maar wel spannende wedstrijd van NAC Breda, dat op basis van de getoonde strijdlust minstens een punt had verdiend. Bram van Polen opende op slag van rust de score uit een discutabele penalty en Mustafa Saymak maakte het karwei tien minuten voor tijd af. Hiermee heeft PEC de eerste uitzege van het seizoen binnen en staat het in ieder geval tot zondagmiddag op de tweede plek.

Vlak voor rust drukte PEC door. Younes Namli zag een van richting veranderd schot tegen de paal belanden, maar in de extra tijd kwamen de gasten alsnog op voorsprong uit een betwistbare penalty. Birighitti bracht Menno Koch in de problemen met een te korte pass, waarna Koch een licht duwtje op Saymak beging. Van Polen maakte geen fout vanaf de stip: 0-1.

NAC leek direct na rust al orde op zaken te stellen, maar de gelijkmaker van Angelino werd afgekeurd wegens buitenspel. De Bredanaars bleven echter op zoek gaan naar de gelijkmaker, die na een uur had moeten vallen. Zowel Rai Vloet als Ambrose maaide echter over de bal heen na een uitstekende voorzet van Angelino. Even later kreeg Koch een vrije kopkans, maar die was niet aan de centrale verdediger besteed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen